Je kunt je producten vertonen via Google Shopping door je producten in te laden in Google Merchant. In Google Merchant kun je producten handmatig inladen, synchroniseren met je webwinkel (bijvoorbeeld via een module) of je website laten crawlen.

Door je webwinkel te laten crawlen pakt Google Merchant automatische de producten in je webwinkel en laad deze vervolgens in een feed. Deze feed wordt dan getoond in Google Shopping.

Het kan voorkomen dat producten in je feed worden afgekeurd. Een van de problemen is bijvoorbeeld de foutmelding dat je ‘product afbeelding te klein is‘. De crawl bot gebruikt dan een thumbnail in plaats van de standaard afbeelding als product afbeelding.

In Google Merchant kun je meer informatie vinden over de gevonden productafbeelding.

Als we verder kijken naar wat de image link is dan zien we de volgende URLs bij de product attributen.

Als image link selecteert de bot de afbeelding van thumbnail lijst. Deze begint met “cart_default“. Let op dat de standaard afbeelding begint met “large_default“. De verkeerde productafbeelding is dus gekozen voor de waarde van image link.

Je kunt dit probleem oplossen door regels of modificaties toe te voegen aan je crawl feed. Ga hiervoor naar Feeds in je linkermenu en klik op je feed.

Klik vervolgens op Feed rules en voeg een nieuwe regel toe (plus teken). Selecteer in de dropdown box: image link. We gaan nu een modificatie toevoegen voor de image link.

Voor het attribuut image link kies je find en replace om de URL aan te passen naar de juiste afbeelding. In dit geval gaat het ‘cart_default’ dat gewijzigd moet worden naar ‘large_default.

Sla je modificatie op als draft en test nu je feed. Is de feed naar wens? Pas dan de modificatie toe.

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
SoHosted wordpress banner 728x90